Retur eller hävning av köp

Om du av någon anledning ångrar ditt köp kan du returnera dina varor inom 14 dagar. Om du ångrar ditt köp återbetalar Petlux givetvis hela köpet.

Ångerfristen löper ut 14 dagar efter den dag du mottog din vara. Har du beställt flera olika varor i en beställning, men de levereras individuellt, löper tidsfristen från den dag du får den sista varan.

Tidsfristen innebär att du har 14 dagar på dig från mottagandet att meddela oss att du vill ångra ditt köp. Du kan skicka ett e-postmeddelande till support@petlux.eu eller använda standardformuläret för avbokning, som du hittar längst ner i handelsvillkoren. Du kan inte ångra köpet genom att vägra ta emot varan utan att samtidigt meddela oss. Det räcker alltså inte att vägra ta emot paketet eller att underlåta att hämta ut paketet på posten eller i paketbutiken.

När du har meddelat oss att du vill ångra ditt köp har du 14 dagar på dig att skicka tillbaka varan till oss.

Det är ditt ansvar att se till att varan är säkert inslagen och inte kommer bort på vägen. Vi rekommenderar därför att du skickar det som ett paket med Bring, då du på så sätt alltid kan spåra det. Du måste också vara medveten om att ansvaret för varan är ditt från det att du tar emot paketet tills Petlux har fått tillbaka det. Om paketet går sönder på vägen tillbaka till Petlux är du ansvarig. 

 

Petlux returnera

 

Returkostnader

Returfrakt kostar 70 kr och kan köpas via vår returportal.

Returpolicy - läs detta innan du returnerar

Vissa varor kan inte returneras

Det finns ingen ångerrätt på graverade hundbrickor då dessa föremål antingen är specialanpassade, lättförgängliga eller inte kan säljas igen på grund av lagkrav. Leverans av förseglade varor som av hälsoskydds- eller hygienskäl inte lämpar sig för retur och där förseglingen har brutits efter leverans.

Har du använt en vara som du returnerar?

Om varan har tappat i värde och det beror på att du har använt den på annat sätt än vad som var nödvändigt för att fastställa varans art, egenskaper och funktionssätt, kan du endast få tillbaka en del av köpeskillingen. Hur mycket du kan få tillbaka beror på varans kommersiella värde, och i vissa fall kan det innebära att du bara kan få tillbaka fraktkostnaderna.

Vi rekommenderar att du skickar tillbaka varan i originalförpackningen. Om originalförpackningen saknas kan det leda till att varans värde minskar.

Utbyta

Om du önskar byta varan mot t.ex. en annan färg eller storlek rekommenderar vi att du beställer produkten igen via webshopen. Detta säkerställer snabbare leverans och att du får rätt vara. Du måste skicka tillbaka varan du önskar byta till eller jfr returpolicyn ovan, varefter vi återbetalar beloppet till ditt betalkort så snart som möjligt.

Klagomål

Om du har en produkt med tillverkningsfel eller vill anmäla en produkt måste du skicka ett mail med bilder till support@petlux.eu.

Du måste annonsera inom "skälig tid" efter att du upptäckt felet. Om du gör en reklamation inom två månader efter att felet upptäckts kommer reklamationen alltid att komma i rätt tid.

När du handlar hos oss som konsument gäller köplagens regler för köp av varor. Det innebär att du har rätt att klaga i 24 månader. Kontakta oss innan du skickar varan. Om ditt klagomål är berättigat innebär det att du antingen kan få varan reparerad, utbytt, pengarna tillbaka eller avdrag på priset, beroende på den specifika situationen.

Om reklamationen är berättigad återbetalar vi dina (rimliga) fraktkostnader. Varan ska alltid skickas tillbaka i korrekt förpackning. Kom också ihåg att få ett kvitto på frakt så att vi kan ersätta dig för fraktkostnader.

Varan skickas till:
Petlux
Marielundvej 28
2730 Herlev
Danmark

Använd vår returportal så betalar vi returfrakten.

 

Petlux returnera

 

Frågor om returer?

Om du har några frågor eller är osäker på processen är du också mycket välkommen att kontakta oss personligen på följande sätt:

Telefon: +45 71 71 65 71

E-post: Skicka ett mail till oss!
 

Kundtjänst öppettider:

Mån-fre: kl. 09.00 – 13.00

Lör-sön: Stängt

Har du frågor om produkter för antingen hund eller katt, eller kanske foderråd, är du varmt välkommen att kontakta kundtjänst. Hitta kontaktinformation via länken nedan.
Kontakta kundtjänst