Enorma skillnader i kvaliteten på kattmat

Hur väljar jag kattmat?

Kattmat finns i många varianter. Prisskillnaderna på de olika kattmatsmärkena är påtagliga. Men som med allt annat så finns det såklart även här ett samband mellan pris och kvalitet när det kommer till kattmat. Även om fodertillverkarna följer samma internationella standarder för hur sammansättningen av kattmat ska vara, handlar det också till stor del om val av råvaror, samt kvalitet och färskhet på råvarorna.

Den billiga kattmaten från snabbköpet eller lågprisbutiken innebär ofta att den dagliga matransonen måste vara mycket större för att behålla din bästa väns vikt och hälsa. Högkvalitativt kattmat ger en mycket bättre balans, där dagsransonen är mindre, vilket också ger ett mindre resultat i kattlådan.

Hos Petlux har vi noga utvalt högkvalitativt kattmat från Essential Foods, Acana, Orijen, Monster och Now Fresh. Det är olika produkter som båda har ett optimerat förhållande mellan kvalitet och pris.

Essential Foods kattmat

The Jaguar från Essential Foods har en mycket hög kötthalt och består av över 80 % Gressingham frigående ankor och kycklingar, samt skotsk frigående lax och öring, kompletterat med massor av näringsrika färska ägg. Krokettstorkelen i The Jaguar går bra för både kattungar och vuxna katter. The Jaguar är naturligvis spannmålsfri och följer BOF-principen, som håller blodsocket stabilt under hele dagen. Härliga ingredienser och en riktigt god och optimal måltid till katter.

Monster torrfoder och blötmat

Monster kattmat är super premium kattmat för vuxna katter och kattungar och består av utvalda kvalitetsråvaror och en korrekt sammansättning av mineraler och vitaminer. Monster är ett kattfoder som tar väl hand om din katts hälsa. Det är ett mycket populärt kattfoder med många svenska katter och kattungar. Recepten är framtagen i Sverige med fokus på nordiska noggrant uvvalda ingredienser från EU. Monster unviker massproduktion och har inga mellanhänder och har koll på innehållet och kvalitet.

Av Orijens kattmat har Petlux varianterna Cat&Kitten, Regional Red, Sixfish och Fit&Trim. Orijen är kattmaten på marknaden (förutom MUSH) som har den absolut högsta andelen kött. Orijens kattfoder är GMO- och tillsatsfri och innehåller inget benmjöl. Orijens kattmat är creme de la creme. Om du är osäker på vilken variant som passar din katt är du alltid välkommen att kontakta kundtjänst på mejl support@petlux.eu eller ringa på +45 71 71 65 71.

Kattfoder från Acana har samma fina spårbarhet och hygieniska kvalitet som Orijen. Den primära skillnaden återfinns i andelen köttprocent. Acana innehåller ca. 15 % mindre kött än Orijen, vilket betyder att acana kattmat innehåller 65 - 75 % kött, vilket fortfarande är en väldigt fin andel.

Alla produkter kan beställas på www.petlux.se med snabb leverans från vårt eget lager.

Vi tror du kommer gilla