Essential Foods Highland Living hundmat

Essential Foods Highland Living hundmat

Essential Foods hundmat och kattmat

Hundar och katter har naturligtvis enormt starka tänder och käkar, ett kort matsmältningssystem och en matsmältning gjord för att metabolisera proteiner och fetter från kött. Därför är det vettigt att fodret innehåller rätt mängd protein. Ett spannmålsfritt foder är också idealiskt för allergiska hundar, eftersom spannmål i hundmaten kan orsaka lagringskvalsterallergi. Dessutom är det också viktigt att hundens blodsocker hålls stabilt, speciellt för hundar med diabetes.

Varför är det bra att undvika spannmål i hundmat?

Spannmål och potatis omvandlas lätt till socker och orsakar stora svängningar i hundens blodsockernivå. Genom att använda bland annat kikärter istället för spannmål eller potatis säkerställer du en mycket stabilare blodsockernivå hos din hund, vilket gör att diabetiker även kan ha nytta av ett foder utan spannmål och potatis. Vissa hundar lider av röda och kala fläckar och kliar sig mycket, vilket kan innebära att din hund lider av lagringskvalsterallergi. Lagringskvalster finns i större utsträckning i spannmål än i kött. Genom att utfodra med en produkt som inte innehåller spannmål undviker du i mycket större utsträckning att ditt foder även innehåller lagringskvalster.

Vid diabetes och allergier, se alltid din egen veterinär.

Vad är Essential Foods BOF-principen?

För att möta Essential Foods eget åtagande att hunden ska få ut det bästa av måltiden har företaget tagit fram en egen princip; BOF-principen. BOF står för 'Behavioural Optimizing Foods' och i korthet betyder det att hundens naturliga matvanor och kost återges i ett korrekt hundfoder. Det hjälper till att hålla hundens blodsockernivå stabil dygnet runt.

Dessutom innebär det höga innehållet av färska proteinkällor och den låga tillagningstemperaturen ett enormt högt näringsvärde, så alla goda och viktiga näringsämnen bevaras på bästa möjliga sätt genom denna process.

Din hund kommer att älska Highland Living hundmat

Essential Foods Highland Living är ett unikt spannmålsfritt och kycklingfritt helfoder starkt inspirerat av det skotska höglandet. Tillagad med massor av läckra lokala och regionala ingredienser som Norfolk Black Turkey, Aberdeen Angus nötkött, duva, rapphöna, lax, bär, frukt och grönsaker. Måltiden följer helt vår BOF-princip, så att blodsockret hålls stabilt samtidigt som man njuter av en smak av Skottland.

Rätt energiintag från rätt matkällor

Det är viktigt att energiintaget från de olika makronäringsämnena protein, fett och kolhydrater är korrekt koordinerat i foderblandningarna när hundfoder produceras, så att din hund får i sig exakt den mängd som är rätt för det. Essential Foods har ägnat många år åt att undersöka och testa vad din hunds mat ska innehålla så att din hund äter bäst och med ett foder som deras Highland Living lämnas inget åt slumpen. Med detta foder kommer din hund att äta på bästa möjliga sätt och få i sig alla viktiga näringsämnen den behöver för att hålla ett stabilt blodsocker, få i sig rätt mängd protein och undvika spannmålsprodukter.

Se mer om hundmaten här.

 

Vi tror du kommer gilla