Vad är bluesign®

Ruffwear bluesignRuffwear skapas med hänsyn till miljön

Bluesign® är ett certifieringssystem som främjar hållbarhet och säkerhet i textilproduktion. Det etablerades år 2000 och dess syfte är att spåra och verifiera materialets väg genom hela produktionsprocessen, från kemikalier, fibrer och färger som används, till slutprodukten och händerna som skapar den.

Systemet fokuserar på kemikaliehanteringsförmåga, avfalls- och återvinningsmöjligheter, samt miljö- och arbetarsäkerhet.

Varumärken och leverantörer kan bli bluesign®-certifierade, vilket innebär att de förbinder sig att endast använda bluesign®-godkända material och implementera hållbara metoder i sin verksamhet.

Varumärken som Ruffwear tror att prestanda och hållbarhet går hand i hand och är därför bluesign®-certifierade genom att använda godkända anläggningar och använda bluesign®-godkända material i produktionen av sina produkter.

Det är ett stort jobb och de certifierade företagen kan vara stolta över att vara en del av arbetet med att förbättra textilproduktionens miljömässiga och sociala påverkan och bidra till att skapa en ljusare framtid för sin industri.

Om du vill veta mer om Bluesign® kan du läsa mer om deras arbete här: https://www.bluesign.com/en

Vill du veta mer om Ruffwear och deras arbete som Bluesign®-certifierade? https://ruffwear.com/pages/what-is-bluesign

Vi tror du kommer gilla